Läslust

Vi planerar framåt på jobbet. Nästa år blir det visst fokus på verktygen i Julia Camerons böcker på de utbildningar jag planerar. Jag läser när jag pendlar. Oftast blir det romaner, nu blir det The Artist’s Way. 

Om du har fastnat någonstans i din kreativitet så är det här böcker för dig. Likt ett tolvstegsprogram får man hjälp att göra upp med demoner, och gamla drakar och hitta essensen i din skaparkraft. Oavsett om det handlar om skrivande, måleri, musik eller något annat praktiskt. 

För mig har det funkat under mitt liv, nu ska det bli spännande att se hur jag har förändrats sedan jag gjorde övningarna första gången! 


Till min glädje såg jag att det nu finns en Artist’s Way för pensionärer. Få av dessa är översatta till svenska, men många finns som e-böcker att läsa på iPaden. För mig fungerade det att göra lite varje dag under en period av arbetslöshet. Nu gör jag en övning i taget och avsätter lite mer tid på mina lediga dagar. Hur du gör det är inte lika viktigt som att du gör det!