Boktips – Lev kreativt

foto på bokomslag

Julia Cameron heter en författare i USA som delar med sig av många tips både på sin webbplats www.juliacameronlive.com och i böcker och i form av kurser.

Jag hade turen att få boken Öka din kreativitet i min hand just när jag hade sagt upp mig som bildlärare och undersökte nya vägar att ta mig framåt i livet. Efter att ha fastnat som konstnär och bränt ut mig behövde tänka om kring det jag gjorde. Finna en väg tillbaka till det som gjorde mig entusiastisk och lycklig. 

Vad går det ut på?

Boken är en tolvveckorskurs med uppgifter att göra varje vecka och varje dag och jag gjorde dem allihopa under tre månader när jag var arbetslös. 

Jag upptäckte mina hjältar och mina demoner. Uppgifterna hjälpte mig hitta många av de tankar som stjälpte mig och flera av de som styrkte mig. Jag såg hur många förebilder i mitt liv knappast var de bästa förebilder och fann nya som kunde ge mig inspiration och kraft att gå vidare. 

Det viktigaste var ändå att jag hittade sätt att ”vaccinera mig” mot att detta skulle hända igen. Tre enkla verktyg som Julia kallar Morgonsidorna, Den dagliga promenaden och Konstnärsträffen. Du kan läsa mer om dessa på hennes webbplats direkt.

foto på julia camerons webbplats

Vaccinationen håller bara om jag faktiskt gör detta – men jag har kunnat återgå till mitt yrke som bildlärare och även hitta en vardag som är fylld av kreativitet och skapande. För att inte tala om hur jag har gjort plats för mer skapande på min fritid; något som jag önskar att alla fick uppleva. 

Öka din kreativitet har äntligen getts ut på svenska igen och nu heter den Lev Kreativt – Hur du utvecklar ditt skapande jag i tolv stegDen finns både i Pocket och som E-bok på Adlibris

Din kreativa framtid

De personer som jag har träffat som faktiskt har gjort och fortfarande gör övningarna, precis som jag, är entusiastiskt kreativa och tillfreds med sin förmåga att skapa sig ett kreativt liv. Sedan har jag träffat flera som läste boken men aldrig gjorde övningarna. De har inte alltid tagit sig vidare. Hur det hänger ihop kan jag inte svara på.

Jag säger inte att du måste göra så här för att leva ett kreativt liv. Men om du har fastnat och inte har något stöd i närheten så kan jag rekommendera den här boken. 

Idag är en bra dag att börja ditt kreativa liv på. Lycka till!

Fråga gärna - svarar när jag hinner