Välkommen!

Välkommen till min virtuella plats på jorden – min webbsida! Tack för att just du har börjat följa min blogg och är nyfiken på vad jag publicerar på min lediga tid. Jag ser att jag har fått några nya följare och jag blir väldigt glad över att kunna inspirera dig som följer mig.

Just nu är det full rulle på mitt ordinarie arbete. Jag har turen att undervisa unga vuxna i konst på en folkhögskola och vi har undervisningen på plats på ett säkert sätt. Det är ett annorlunda år att vara lärare på – jag behöver vara förberedd att kunna undervisa på distans och det har varit den extra utmaningen i år. Därför tar det lite tid för mig att skriva texter, måla illustrationer och skapa filmer till bloggen.

Just nu så försöker jag göra det enkelt; nämligen skriva och måla de övningar jag brukar göra på kurserna. Allt för att det ska vara lättare att förstå hur akvarell fungerar – en fläck i taget.

Tack för att du har tålamod att vänta in mina uppgifter. Om du skulle vilja ha lite mer inspiration så kan jag rekommendera dig att följa mig på andra sociala medier. Jag visar inspirationsmaterial på Facebook, YouTube och Pinterest. Det är bara att titta in på det konto som du använder mest. Länksymbolerna finns längst ner i fotnoten.

Inspiration – Nordiska akvarellmuseet på Tjörn

Med pandemin kan det vara svårt att komma till de där speciella platserna som inspirerar oss akvarellmålare. Därför vill jag påminna om att Akvarellmuseet har en fin hemsida där du kan bläddra igenom samlingen konstnär för konstnär. Länken är: https://www.akvarellmuseet.org/utstallningar/konstnarer

Akvarellmuseet har även en bra youtubekanal med fina instruktionsfilmer. Titta särskilt på Spellistan Atelje 5 – som ger mig lust att måla när det tar tid att komma förbi tröskeln. Hoppas den inspirerar dig också.

Njut av vårblommorna tills nästa uppgift kommer!

/Brita

Fråga gärna - svarar när jag hinner