Det oplanerade tar över

Sitter i min ateljé och funderar på vad jag orkar göra. Det är lördag och jag vill helst ligga i soffan.

I går testade jag mig för covid-19 och nu väntar jag och härdar ut symtom som feber, ont i halsen och lätt förvirring. Har ingen matlust och är mest trött.

Det KAN ha att göra med att vi på arbetet (på folkhögskolan) nu får covid-anpassa det mesta och det tar dubbelt så lång tid att räkna ut hur man inkluderar lagom avstånd, ute-uppgifter och folkhögskolans gemenskap med det som är en konstutbildning. Tekniker och material får visas i små grupper. Hänga över axeln är inte helt lyckat än så länge.

Det blir lätt lite för mycket och lite för krångligt för min vidbrända hjärna. Jag hoppas att du ändå hittar din inspiration.

Inspiration finns över allt

Ta fram en bok eller skiva som inspirerar dig och låt den göra just det: inspirera. Om en hjärna får en chans så blir den kreativ – men du behöver ge dig tid och kanske lite långtråkighet. Så sätt eller ställ dig vid målarbordet och läs och pröva tekniker du läser om. Eller ta fram dina favoritfärger när du lyssnar på musik eller pratprogram.

Sommarprogrammen i år har många guldkorn om du tar dig tid.

Jag blev helt fascinerad av Emma AdBåge som berättade om sitt arbete som illustratör och författare. Plötsligt hörde jag nästa Sommarpratare som en bilderbok – det kom möjliga bilder i varje berättelse. Och jag vill teckna och måla många av dem; möten, närhet, sorg.

Så hitta guldkornen och följ min blogg – så vet du när jag presenterar något nytt.

Vi ses i ateljén!

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: