Våga chansa – Taking a Chance…

Det är inte alltid så lätt att hinna med att lära allt det jag vill lära. Ett sätt att få ny input för mig som mest har loven för att fylla på är att då och då köpa mig en DVD eller titta på YouTube på konstnärsvideor.

En konstnär som jag blivit fascinerad av – på 3 minuter – är David Norman. Hans bilder påminner mig lite om svenska Helena Trovajs måleri. DVDn med David Norman har getts ut av TownHouse Films. De har också gett ut andra DVDer så det kan vara värt att gå in på webbplatsen och titta.

Skulle du vara osäker på om du vill handla från okända webbplatser så kan jag rekommendera Amazon.co.uk – Amazons engelska webbplats. Där kan du hitta många filmer och böcker som kan inspirera. Ibland kan vi som svenskar ha svårt att handla just film från Amazon – men har du tur kan du köpa filmen direkt ifrån konstnären.

Annars så undersök om inte Adlibris kan ta in både DVDer och böcker om du är mer bekväm med det.

Det jag älskar med att se just filmer är att man kan se processer mycket snabbare än vad jag kan visa i klassrummet. Tänkt dig att ha en målarcirkel kring ett par olika DVD-er eller konstnärer ungefär som man har en läsecirkel kring en eller flera författare. Det kan ju bli hur bra som helst!

Våga ta lite nya chanser det här året – och sätt upp ett mål eller ha ett fokus att arbeta kring. Mitt fokus får bli ett enkelt fokus: att ta mig tid att sätta mig med färgerna då och då. Kan ju alltid inspirera mig själv med en film eller två. 🙂

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: