Sommaren är kort

Det finns få saker som får mig att känna mig så ledig som svalor gör. När svalorna har kommit så börjar sommarlovet och jag som är lärare har min trevligaste tid. Det kan betyda sommarlov med måleri, men ofta betyder det sommarkurser och i år har jag fyra stycken. Alla handlar om akvarell på olika sätt och jag ser det som sätt att utveckla min pedagogik och att lära mig mera om ämnet. I år är vi nära det hudnära i de två sista kurserna, som har modell en del av tiden. Väldigt roligt och inte helt enkelt!

sommar-blogg
Färgblandning för lugnet

Vilken färg har till exempel hud? Vilka färger blir vackra att blanda med? Kursdeltagarna kommer att vilja använda hudfärger och jag undrar om de har de färger de behöver. Varje kurs är olika och jag får anpassa undervisningen därefter, det gör det spännande och utmanande.

Mitt eget måleri får ligga i träda. Jag har lång startsträcka och vill inte bli störd, då blir det mest att jag gör bilder för att visa tekniker, blandningar och annat. Resultatet hamnar i högen av papper som jag gör annat av någon annan gång. Man kan göra vackra skulpturer eller collage av akvarellpapper som är lackade – men det får bli med andra elever.

Nu när jag skramlar omkring i hemmet och vilar upp mig mellan sommarkurserna, så blir jag påmind om att jag kommer att ta över en konstlinje nästa år. Tankarna går till hur man enklast samarbetar över gränserna utan att kursen hackas sönder av korta sjok eller lektioner som stör de längre processerna. Tänket leder gärna till att processer som har kortare startsträcka – som att sätta sig vid datorn – får företräde. I konstkursen ska ingå en förståelse för marknadsföring och entreprenöriellt tänk. Att skapa livsrum även i det digitala och hur detta kan stödja en karriär som konstnär på olika sätt.

Plötsligt är jag inte längre kvar i sommaren – samtidigt som jag ser över min digitala närvaro och hur den ser ut inser jag att jag har förflyttat mitt sinne till ”då och sedan” istället för ”här och nu”.

Jag återtar mitt här och nu genom mitt skapande; skrivandet, lärandet, måleriet. Bara några fläckar så lugnar jag mitt sinne och finner ro igen.

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: