Rensar i röran

Idag vaknade jag med ljuset och efter en kopp kaffe tänker jag: nu är det dags. Efter snart ett år i en ny lägenhet ska jag äntligen tömma en liten bokhylla och flytta ner den till förrådet och till slut hitta nya platser för det som jag bara i hastigheten stoppat in överallt.

declutter

Läste boken Hundra omistliga ting av Lucy Dillon häromveckan och ett stycke i boken beskriver precis hur det var när jag flyttade in i min lägenhet. I en vecka eller två sov jag på en hög flyttkartonger eftersom hela lägenheten var full av just flyttkartonger eller ja – banankartonger. Det var först när jag packade upp en kartong efter en annan som jag fick mer plats att leva på. Under tiden jag packade upp så fick jag bestämma om jag skulle slänga fler saker än jag redan hade slängt innan flytten. Det blev nog tre-fyra sopsäckar till.

Jag har en favoritbok som jag återkommer till i alla fall en gång om året när jag rensar i både mitt arbete, hemma och min själ. Den heter Rensa i röran (Clear Your Clutter with Feng Shui) och är skriven av Karen Kingston.  Den handlar egentligen om Feng Shui – och det kan ju vara intressant att pröva – men för mig handlar det om mitt sinnelag och mitt liv. Vad kan jag leva med och vad kan jag släppa? Vad behöver jag? Frågor som gärna dyker upp vid födelsedagar och/eller nyårsaftnar. DVD-förrådet har minskat under vinterlovet och nu är det dags att gå vidare.

Just i dag insåg jag att jag behövde mer plats för både arbete och lek här hemma och då krävs det ommöblering… sagt och gjort. Stoppar mobilen på högtalaren och sätter på Lördag med Lisa som av en händelse (I kid you not) heter just Rensar i röran.

Det luriga med att lyssna på en trevlig röst som talar om vad härligt det är att rensa ut saker är att plötsligt så håller man på med att rensa både böcker och skivor och jag vet inte allt. Efteråt – som nu – så känns det jätteskönt. En kasse böcker till Second Hand, en kasse pärmar som ska till jobbet och en kasse CD-skivor som jag aldrig lyssnar på till förrådet.

Vad behöver du rensa ut just nu? Har du saker, känslor eller rent av personer i din närhet som ”skräpar”? Behöver du mer tid eller mer plats för att göra det du längtar efter eller behöver? Kanske är det dags för dig också att rensa lite i din röra?

Nu ska jag äta lunch: linsröra med curry. Alla röror behöver inte rensas! 🙂

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: