Movember

Det är Movember, en månad som används ungefär som Rosa Bandet, fast för män och Prostatacancer. Jag brukar passa på och köpa en mustasch när jag hittar en, men i år är det bara ovanligt gott om rosa band.

movember.se hittar du mer information om du är intresserad. Jag blev lite inspirerad av andra personer i år  – Jag följer en blogg som heter The Middlest Sister . Den bloggaren har skrivit om Bloggers for Movember – som är ett sätt att väcka uppmärksamhet kring just mäns hälsa.

Det är intressant det där med mäns hälsa. Jag kan på rak arm säga precis hur många i min närhet som har  eller har haft bröstcancer eller gynekologisk cancer. Men när jag försöker komma på hur många män jag känner som har eller har tillfrisknat från prostatacancer, så kan jag bara komma på en. Jag undrar varför det är så.

Det är betydligt lättare att tala om vilka män som är förkylda, har snubblat på fotbollen när de tränade korpfotboll sist, eller har ont i ryggen och därför behöver ligga på soffan ett tag. 😉 Jag tror inte att det är för att det senare är vanligare. Det är bara det att det är lättare att prata om.

Så för att visa min support för de tysta, så odlar jag en mustasch – fast det är en digital marker med hjälp av Painter 12. Och målar näsan röd eftersom det passar så bra med svart mustasch.

Bloggers for Movember

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: