Verklighetscheck

Häromdagen hade jag Öppen Datasal igen. En gång i veckan så finns jag tillgänglig för att hjälpa, stötta och kanske inspirera deltagare på den folkhögskolan jag jobbar på. Och jag gör det i datasalen – för jag gillar tekniska prylar.

Teckning av kvinna som håller en gammal mac

Just den här dagen hade jag sagt åt en deltagare – vi kan kalla honom Martin – att ta med MacBooken och iPhonen så skulle jag hjälpa till med börja ett filmprojekt. Jag upptäckte snabbt att han inte hade gjort några inställningar som gör livet lättare och medan vi pratade om vad och hur och varför, knappade jag mig framåt.

Plötsligt så ser jag på honom och han skakar på huvudet och ler lite. ”Vad?” frågar jag nyfiket. ”ja, jag är ju 18 och här sitter du och gör en massa saker med datorn som jag inte kan, och du är ju, du är ju…” ”så gammal” fyllde jag i. Jag skrattade och han skrattade med mig. Kanske lite lättad. ”Men jag har ju haft Mac hemma längre än du har funnits” fortsatte jag. ”Då har jag ju lärt mig ett och annat”.

Lyckligtvis så kunde balansen snart upprätthållas när han fick visa mig något som jag inte kan – och eftersom jag redan har glömt det så får han nog visa mig en gång till nästa gång vi ses. Det är inte lika lätt att lära längre – men det skiter jag i! För det är ju förbaskat kul med tekniska prylar!

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: