Packat och klart – nästan

Nu har jag i det närmaste gjort i ordning båda webbplatserna som ska husera både bildning och bilder. Den som visar min konst: wanngard.art och den som kan inspirera alla de som så önskar kring teckning och målning: kreativtfokus.online

Det som blir en lärobok i bild – fast på nätet

Göra drömmar verkliga

För ett år sedan hade jag två saker på önskelistan: att ställa ut och att skriva en lärobok i bild. Det kan vara svårt att göra båda under tiden jag arbetar som lärare i konst. Ett heltidsarbete är inte helt lätt att kombinera med en kreativ fritid; men så här kunde jag få ihop det. Under de närmaste åren kommer jag att jobba med båda webbplatserna innan de är redo att lanseras ”på riktigt” – men den slags marknadsföring som krävs då. Det blir en resa i utveckling.

Det är kanske lite kontraproduktivt att börja semestern genom att leka sig igenom de nya funktionerna på WordPress – men jag kunde bara inte låta bli. Tekniken ändras med jämna mellanrum och kursen ”Konsten att leva på sin konst – Konstnärslyftet” med Ania Witwitzka som jag deltagit i under våren inspirerade att ta tag i detta till slut. Det jag inte riktigt hade räknat med var insikten att det var möjligt och att det var viktigt för mig. 

Så du som undrar varför jag inte hört av mig eller varit social på semestern får nu din förklaring. Att kombinera webbmakeri och måleri – med sina kreativa och tekniska processer är en utmaning. Allt tar längre tid och få saker går att planera. Det tar den tid det tar. 

Aktivitet

På målarbordet håller jag på att påbörja en test kring om jag kan filma mina processer med en USB-kamera så att jag börja spela in videor för lärande. Något som kan vara roligt- och en utmaning – både som lärare och konstnär. Kameran jag använder heter HoverCam och är en fiffig sak som tagit över OH-visningarna på min skola. 

Som du ser har jag högar av akvareller som vill bli till och dessutom massor av veckor kvar innan semestern är slut – och jag har nya akvarellpapper, penslar och färger jag vill lära känna. 

Hänger du med?

Det enklaste sättet för dig som vill hålla dig uppdaterad är att bli min vän på Facebook och följa min sida som täcker in både konsten och kurserna. Sidan hittar du på länken: https://www.facebook.com/kreativtfokus.online/. Den heter så för att den ska stödja den grupp kreativa människor som vill ha en studiegrupp på Facebook med andra som gör övningarna som jag tänkt att lägga ut varje vecka på kreativtfokus.online. Jag har plats för tio stycken som testar detta under nästa år – så vill du vara med i en något ostrukturerad kurs; mejla eller messa till mig. 

Du kan såklart också prenumerera på kreativa bloggen med hjälp av mejl – eller följa den direkt i WordPress om du har en konto, så kan du få uppdateringar på det sätt som passar dig. 

Hoppas vi syns och hörs av!